Juleaktig sang

Dyrevelferd i julen

Sommeren 2003 ga det psykedeliske indierockbandet  of Montreal ut den relativt middelmådige platen: If He Is Protecting Our Nation, Then Who Will Protect Big Oil, Our Children?

Dagens juleaktige sang er hentet fra nettopp denne platen. Siden den julekonsumkritiske juleaktige låten Christmas Isn’t Safe for Animals ble publisert, har elektronikkgiganten SEARS gått konkurs, og Chicagos høyeste bygning har skiftet navn fra Sears Tower til Willis Tower. 

Da platen kom ut, mente en anmelder at platen burde merkes med «næringsfattig» musikk, eller musikk med tomme kalorier. Slik sett fremmer vel denne juleaktige sangen bedre dyrevelferd i julen, enn hva teksten skulle antyde? 

Uansett. Dette er en juleaktig sang med et tungt budskap når det gjelder statusen til julens virkelige verdier i dagens samfunn. Kanskje et spørsmål for morgendagen må være: Hvor skal vi finne god næring i denne førjulstiden?