Bakverk til jul

Husfar i blokk Z

Det må innrømmes. Jeg er ingen husfar i blokk Z. Likevel har jeg forsøkt å bake serinakaker. 

I litteraturen er serinakaker en viktig type julekake i omtale av juleforberedelser og julebakst. Ikke minst gjelder dette i Anne Cath Vestlys barnebok Aurora i blokk Z. Vi låner øre til Salvör Valgerisddóttirs bacheloroppgave i norsk ved Háskóli Íslands: 

Når bestefarmor spør mor hvordan hun får til at serinakakene blir så nydelige, avslører hun det hele og forteller bestefarmor hvordan hun får alt til å fungere i livet sitt: «Først blir du veldig begeistret for en ung mann, så gifter du deg med ham lenge før han er ferdig med utdannelsen sin, og så tar du deg en jobb på et kontor, og lar den unge mannen overta hele husstellet, og da får du så fine serinakaker.»