Bakverk til jul

Julekakegateflashback

For de lesere som husker juleblogginnlegget om julebakverk her på julebloggen fra 3. desember, husker de samme leserne julebloggerens reise gjennom førjulsskam og juleskambaking etter å ha strøket på julekakesmuleblindtest i forbindelse med Heim-quizen, mandag 2. desember.

I dag reflekterer jeg over om jeg ville ha merket forskjellen på sandnøtter og sandkaker, det er kanskje en viss sannsynlighet for å kjenne forskjell på potetmelbakverket sandnøtt og den potetmelfrie sandkaken. Det som imidlertid var en større utfordring på blindtesten, var å kjenne forskjellen mellom serinakaker og sandaker. Riktignok er mandlene oppå serinakakene og ikke inni, slik tilfellet er med sandkaker. Her ligger forskjellen heller i vaniljesukker. Vaniljesukker har for øvrig sandnøtter og serinakaker felles. Alle disse kakene har en base av sukker, smør, egg og mel, og mulighetene for å  tråkke feil i en julekakesmuleblindtest vil altså være ikke ubetydelige.

Samtidig tenker jeg også på utvalget av julekaker på julekakesmuleblindtesten. Dersom utvalget hadde vært noe annet, hadde jeg klart å skille:

  • Krabbelurer fra annen smultbakst?
  • Stripekjeks fra sjakkruter?
  • Kanelpletter fra kanelstenger eller brune pinner?

Kanskje vi får svar på slike viktige spørsmål dersom julebloggeren blir utsatt for en ny julekakesmuleblindtest.

For de som synes dagens julebakstbilde minner vel mye om gårsdagens julebakstbilde, kan jeg avsløre at i og med at julebakverket både i går og i dag har blitt produsert i sterkt samarbeid med julebloggerens julebakevikar, er bildekomposisjonen komponert i anledning samarbeidet.