Juleaktig sang

Juleromcom-status

Den observante julebloggleser har fått med seg at årets juleblogg ikke inneholder anmeldelser av juleromcoms. Fjorårets juleblogglesere husker kanskje at på min blogg.no-blogg anmeldte 24 juleromcoms, hvorav de fleste filmene hadde filmplakater med en mann og en dame hvor den ene hadde røde klær og den andre hadde grønne klær.

I år strekker tiden til dette simpelthen ikke til.

Imidlertid hadde jeg i kveld en frikveld, og dermed anledning til å se juleromcom-en på kanalen FEM, hvor de viste den gripende filmen  Another Christmas Kiss.

Etterhvert som filmen skred frem, ble jeg overmannet av trangen til å blogge om filmen. Dette skyldes verken et filmmanus med overraskende tvist, fremragende skuespillertradisjoner, eller glitrende regi, men rett og slett klippingen av filmen. Klippingen overgår alle morsomme og underfundige replikker, all glitter og glamour, samt en intrikat og spennende intrige (sistnevnte går i korte trekk ut på: Blond dame trenger mann for å få realisert sine drømmer). Klippingen minner mer om barndommens juleverksted enn en juleglamourfilm fra Bostons moteverden.

Heldigvis finnes det en julesanginnspilling som ivaretar alle disse elementene: Scissors For Lefty sin versjon av Have Yourself A Merry Little Christmas.