Bakverk til jul

Lang adventsbakings ferd mot jul

Lang adventsbakings ferd mot jul nærmer seg slutten. Julecharlotterusse (eller multecharlotterusse, ettersom den består av multerullekake og multefromasj) er et must på kakebordet hos en dedikert juleblogger. I alle fall i år er det et must. Jeg har ikke prøvd å lage det tidligere. Foranledningen til ideen om denne Charlotte Russe-varianten, kom til meg på et julebord 6. desember i år, hvor jeg hadde et svært hyggelig møte med en multefromasj.

Noen av julebloggens faste lesere, vil kanskje reagerer på begrepet adventsbaking i overskriften og i første avsnitt av juleblogginnlegget, siden jeg tidligere her på julebloggen har argumentert for at selv om bakingen skjer i adventstiden, så baker man til jul, og dermed kan man tillate å bruke begrepet julebaking om baking i advent. Det er også slik at man baker i påvente av jul, og ettersom advent betyr ventetid, mener jeg at begrepet adventsbaking også kan fungere, ikke minst fordi julebloggens lesere venter på at julebloggeren skal bli ferdig med å jule-/adventsbake til jul, slik at julefreden kan senke seg.

Får julebloggeren julebakt ferdig i juletide, slik at julefreden kan senke seg? Følg med i morgen!