Bakverk til jul

Tidsklemma revisited

Beklager at jeg slår over på samnorsk, men desember er en travel tid. Det har kanskje noen av dere faste blogglesere fått med dere her på bloggen. Jeg skal ikke rippe opp i hvordan man skal løse tidsklemmeutfordringer i dette innlegget, men som dere kanskje nå har klart å gjette dere til, har jeg en travel dag også i dag. Ikke bare er dagen travel. Dagen tilbringes på tjenestereise MED OVERNATTING! Hvordan i all verden skal julebloggeren greie å bake da? Tenker dere kanskje. Svaret på det er: Det rekker han ikke. I dag har han bakevikar.

Observante lesere har fått med seg at bakevikaren har trådt til tidligere i år. De som også følger bakekalenderen på Instagram, har gjennom flere år kunnet registrere at det har vært én eller to dager med bakevikarvirksomhet også tidligere år, spesielt i forbindelse med at det har vist seg å være vanskelig for undertegnede å unngå tjenestereiser med overnatting i løpet av desember måned. Ett kriterium har imidlertid ligget fast når det gjelder bakevikar: Det skal være en person som bor under samme tak som julebloggeren. Jeg har vært velsignet med at jeg har bakekompetent person i husstanden. Denne bakekompetente personen baker også mye på skolen. I dag bidrar vikaren med sjakkruter.