Bakverk til jul

22. desember og nest, nest siste bakdedag før jul

Prosjektet har holdt så langt, med én glipp (Wenche Andersens engelske fruktkake). 24. desember vil status bli gjort opp, med en samleanmeldelse av julebakeboken JULEGLEDE – høytidens deiligste bakst. Som leserne av bloggen har forstått, legger julebakebokforfatteren Lise Stenrensen, listen høyt når hun annonserer at nettopp hennes julebakebok inneholder oppskriftene på julens deiligste bakst, men dette kommer vi tilbake til på julaften.

Dagens bakverk er peppernøtter, noe som i mine øyne ofte er en trist affære både smaksmessig og når det gjelder konsistens. Det har skjedd mer enn én gang at det har vært påkrevd tannlegebesøk etter at peppernøttene har tatt knekken på forebyggende amalgamfyllinger fra fordums tid.

Av uforståelige grunner, ble ikke årets peppernøtter så harde at de vil ta knekken på nye gamle amalgamfyllinger, dessuten var anissmaken helt fortreffelig for en juleblogger, som har anis som et slags guilty-pleasure-bakverk-krydder. Terningkast 6 på grunn av den positive overraskelsen!