Julekalender

Beklager at jeg glemte å nevne kneppkaker blant manglene til julebakeboken JULEGLEDE – høytidens deiligste bakst

Men nå er det altså siste julefjensynsjulekalenderepisodeanmeldelse som står for tur.

Og allerede i overskriften, har dere lesere fått et frampek når det gjelder hvilken fjernsynsjulekalender som skal får sin episode anmeldt på selveste julaften.

Det gir seg i grunnen helt selv, hvilken fjensynsjulekalenders julaftensepisode som er den mest naturlige å anmelde på julekvelden. Dette er en fjernsynsjulekalenderepisode som underholder, som sjarmerer, som gjør at du får lyst på gløgg og kneppkaker, og ikke minst: En fjernsynsjulekalenderepisode som får deg til å tenke at: «Ja, det er faktisk mulig, det kan faktisk bli fred på jord en gang!»

Vi snakker selvfølgelig Wenches Julekalender og episoden der WENCHE REDDER JULEN!!! Hva hadde julen vært uten Wenche?

I episode 24 får vi viktig informasjon om hvordan vi kan lage egen gløgg når man har glemt å kjøpe gløgg, men selvfølgelig har tilgjengelig alle andre ingredienser i huset man trenger for å lage sin egen gløgg. Og hvis man ikke har alt man trenger, og man har en nabo som sitter alene, kan man ta på seg pandemidoktornebbet sitt, og gå på besøk å spørre om naboen har saft og stjerneanis og kanelstang og nellikspiker og rosiner, og deretter spørre naboen om naboen vil smake på gløggen (heldigvis hadde jeg selv rosiner og tranebær i skuffen).

Vi får også uvurderlige tips for å redde juleribben. Når det gjelder juleribben, er det bare én ting som gjelder: Sprø svor. Først får vi hele episode 11 i reprise, og så et seerspørsmål om man kan lage ribben på forhånd og bare varme opp ribben på julaften sammen med julekveldspølse og medisterkaker. Det eneste som ikke ble sagt så mye om, var hvordan man skal få til sprø svor.

Derimot når det gjelder avglemming av utvanning av pinnekjøtt, får vi et godt tips: IKKE FORTVIL! I disse pandemitider, er det mange som fortviler. Da er det godt å vite at man i stedet for å legge bjørkepinner eller poteter i bunnen av pinnekjøttgryten, kan man legge pinnekjøttet rett i gryten, dekke det med vann, koke opp vannet, helle av, og repetere dette en to-tre ganger, før man damper pinnekjøttet på vanlig måte. Slik kan julekvelden reddes!

Et annet godt tips er at skal du steke kjøtt, kan du bruke et steketermometer, og at kjøttet får hvile litt på kjøkkenbenken før du skjærer opp kalkun eller stek eller andre større kjøttstykker.

Det er også viktig å kunne være litt kreativ i dessertproduksjonen å bruke det du har i huset. For eksempel har du epler, ribbefet, brunt sukker, kanel og fløte, for ikke å glemme pepperkakesmuler og krumkakesmuler og strullsmuler, i huset, slik at du kan lage tilslørte julepiker, som er en kreativ variant med ting du allerede har i huset, av tilslørte bondepiker.

Og som aller siste tips til å redde julen: Reis til fjells.

God jul!

Blir julebloggeren underholdt?

Selvfølgelig, se over!

Blir julebloggeren sjarmert?

Selvfølgelig, se over!

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

Selvfølgelig, se over!

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

Selvfølgelig, se over!

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala:

For deg som har TV2 SUMO, kan du se hele episoden her (hadde jeg vært et bedre medmenneske, hadde jeg lagt ut dette tidligere på dagen, slik at også du kunne hatt en mulighet til å redde julekvelden, beklager dette!):

https://sumo.tv2.no/programmer/underholdning/wenches-julekalender/sesong-1/wenches-julekalender-1-episode-24-1520661.html?showPlayer=true