Julekalender

Dagen før dagen

Kombinasjonen Harald Rosenløw Eeg og NRK Super, gir alltid høye forventninger, spesielt nå i adventstiden. Her har de laget en serie som heter julekongen, som gikk på lineært fjernsyn for en tid tilbake, og vi vet jo alle at adventstiden handler om å vente på at en konge skal bli født, riktignok i overført betydning, det med konge altså. Her viser det seg at det faktisk bokstavelig talt, er snakk om en konge og at det ikke er snakk om kongenes konge, som skal fødes i en stall i Bethlehem julenatten. Nei, det er rett og slett snakk om en middelalderkonge i en slags parallell verden.

Vel og merke har vi vært gjennom mye rart i disse anmeldelsene. Trond Fausa Aurvåg-uke, Finn Schaus som biskop, for å nevne noe, men dette, med at en rustningshanske skal ende opp hos den onde wannabe-kongen Snerk, ble i meste laget. Heldigvis ble det hele reddet av en tåkelur-lignende lydeffekt, slik at Snerk, som selv synes han er smukk, og alle vet jo at snerk er ikke smukt, hvis du er uheldig å få slikt på kakaoen eller sausen, fordi du er litt uoppmerksom, snør ned.

Heldigvis dukker Herborg Kårkevik, som vi husker fra episode 20 av Asbjørns jul, i denne julefortellingen også. Det hjelper litt på julestemningen. Også dukker det plutselig opp en kong Sølve også. Hvor har han vært hele tiden? Gjenforeningen av Sølve og Herborg (Sølve viser seg å være Bjarte Hjelmeland, noe som gjør gjenforeningen litt mindre troverdig, så litt trekk for det altså), gir et snev av juleromcomfølelse.

Blir julebloggeren underholdt?

I motsetning til South Park, dør ikke Kenny, men Kevin redder dagen.

Blir julebloggeren sjarmert?

De har klart å finne igjen både en prinsesse og snø, slik at det kan bli hvit jul!

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

Forventing om hvit jul, genererer en trang til å innta gløgg og kneppkaker!

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

Forventningen om hvit jul, genererer en forventing om fred på jord, selv om Paul Ottar Haga ikke har på seg blånissekostyme.

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala:

Dagens episode av julekongen, kan du se her:

https://tv.nrk.no/serie/julekongen/sesong/1/episode/23/avspiller

Foto NRK