Juleaktig sang

EDM og juleaktige sanger

Trofaste lesere av bloggen sperret kanskje opp sine øyne når de så dagens overskrift. Julebloggen og julebloggeren assosieres sjelden med EDM (Electronic Dance Music), og julebloggeren er også kjent for å assosieres med det bildet Knutsen og Ludvigsen tegner av sin idealkvinne i den norske sangklassikeren Jeg kjenner ikke mange jenter, der det heter:

(…) og hun danser som en orm, 
danser trippetripp og over sengen
henger nøffenøff i kloroform

Nok om det. Selve begrepet EDM ble introdusert for 40 år siden om den ikoniske singelen  European Man av bandet Landscape:

For mange representerer EDM party stemning, god stemning, overskudd og dermed kanskje også en slags overflod. Det som rett og slett er et viktig element innenfor EDM, er at in our world of plenty we can spread a smile of joy.  Hvem kan bedre uttrykke alt dette i en juleaktig sang enn Shirley Clamp? (NB! Dette er ikke et spørsmål jeg ønsker at leserne skal sende inn svar på. Årsaken til at jeg bruker spørsmålsform, er at jeg forsøker tydelig å understreke at Shirley Clamp passer så godt inn i alt som assosieres med EDM at hennes versjon av dagens juleaktige sang blir en så overveldende god-stemning-versjon av sangen, ja kanskje til og med i så stor overflod at sangens budskap drukner i all staffasjen og blir overflødig, selv om hovedbudskapet er, slik jeg ser det at  in our world of plenty we can spread a smile of joy.)