Bakverk til jul

Eit julekalenderprosjekt i samanbrot?

I går skjedde det mye her på bloggen.

Det ble gjensyn med DDR-dukkefilm (med både fjerne Berlin og Moskva, men ikke Petrograd)

Det ble slått fast at man svært sjelden eller aldri skal irettesettesvigermødre.

Dessuten fikk man opprivende informasjon om at det finnes mennesker som påstår at strull er krumkake!

Det siste ble vel utfordrende for julebloggeren. Jeg har brukt morgenen på å roe meg ned med å se på Wenche Andersens julekalender fra ifjor, hvor hun 12. desember laget både strull og krumkaker. Alle som har fulgt med på Wenche Andersens julekalender på TV2, vet godt hva som er forskjellen på bakverk med og uten egg.

Mens jeg så denne svært beroligende fjernsynsjulekalenderepisoden fra i fjor, kom jeg i hu at en som tidligere har vært min svigermor, pleier å ønske seg en julekake som kan minne om Christmas Pudding til jul. Det som er helt skrekkelig er at DET SLETTES IKKE FINNES NOEN OPPSKRIFT I JULEGLEDE-BAKEBOKEN, SELV OM DEN PÅSTÅR AT DEN REPRESENTERER HØYTIDENS DEILIGSTE BAKST! Heldigvis hjalp Wenche Andersen meg igjen, med episoden fra 9. desember.

Jeg er klar over at dette er et helt klart avvik fra opprinnelig bakebplan, men det har allerede vært tungt å svelge av julebakeboken mangler oppskrift på kneppkaker, hjortetakk og fattigmann.

Mange juleblogglesere får kanskje assosiasjoner til Edvard Hoem sitt romanprosjekt i samanbrot: «Gi meg de brennende hjerter», som skulle bli en trilogi, men hvor det bare ble gitt ut to bøker:

  • Gi meg de brennende hjerter 1. Melding frå Petrograd – Roman (1978)
  • Fjerne Berlin. Gi meg de brennende hjerter 2 – Roman (1980)

Spørsmålet er, har julebakebloggdelen av julebloggen brutt sammen etter 11 bolker? Følg med i morgen.

Når det gjelder selve den engelske fruktkaken, som Wenche Andersen har prøvd å lære meg å bake i dag, tror jeg at jeg brukte tilstrekkelige mengder cognac under bakingen.