Julekalender

Er det beste med Julefergå musikken på rulleteksten?

Vi har stilt oss i dette spørsmålet her i huset, og etter lange drøftinger har vi kommet frem til at musikken på første halvdel av rulleteksten er det beste med Julefergå.

«Hadde det ikke vært for latterboksen, hadde vi ikke forstått at det var en humorserie,» sier flere av julebloggerens informanter.

Episode 6 av Julefergå har imidlertid ett innslag som bidro til at to av de tilstedeværende trakk på smilebåndet en gang hver, mens den siste gikk fra stuen i protest. Innslaget vi snakker om, er Wenkes svelesang. Den er litt som Alexander Rybaks bidrag i Eurovision Song Contest i 2018 (du kan se og høre den her: https://youtu.be/SixPA1jhynE ).

Prinsipielt har jeg ingenting mot sveleoppskriften. Det som er mer oppsiktsvekkende, er at det står både hornsalt og bakepulver på kjøkkenbenken, selv om natron er riktig hevemiddel i MRF-svele. Ja, det synges til og med: BAKEPULVER KAN VÆRE BOM OG EI FELLE! 

I år er vi så heldige at vi daglig kan oppleve Julefergå i reprise på Tv2 Zebra og Sumo. Det er kanskje best å se den på Sumo noen minutter etter at den har blitt tilgjengelig, så kan du spole rett til rulleteksten.

Blir julebloggeren underholdt?

  • NEI

Blir julebloggeren sjarmert?

  • NEI

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

  • NEI, men kaffe og svele med brunost!

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

  • NEI

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala: