Bakverk til jul

Juleglede – høytidens deiligste bakst

I år har bakverk til jul-prosjektet vært et dobbeltprosjekt. Gjennom hele adventstiden, har jeg kun skullet bruke julebakverkoppskrifter fra julebakeboken JULEGLEDE – høytidens deiligste bakst.

Det holdt nesten. Ett feilskjær ble det 12. desember, med baking av Wenche Andersens engelske fruktkake. Ellers har samtlige bakverk til jul blitt laget med oppskrifter fra nevnte bok.

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å trekke boken ett terningkast på anmeldelsesterningen for hvert slag boken manglet, men det viste seg p bli så mange at dette ville være urettferdig. Boken ville få karakter langt på minussiden. Og så dårlig er den ikke. Selv om den manglet: Hjortetakk, fattigmann, strull, sandkaker, vørterbrød, berlinerkranser, goro, avletter, sjakkruter og mor monsen, for å nevne noen typer bakverk.

Julebaksten i år har inneholdt berg- og dalbaneopplevelser. Den siste delfiakakebaking med Per-kjeks var vemodig, samtidig var peppernøttopplevelsen en stor opptur.

Gjennomsnittskarakteren på bakverkoppskriftene (i den grad jeg har husket å trille terningen), er 4+, så da blir julebloggerens terningkast til Lise Stenersens JULEGLEDE – høytidens deiligste bakst, en sterk 4-er, selv om den har sine mangler, og til sist påstår at julegrøt er et bakverk.

Her kommer det siste bildet og budskapet ligger i billedteksten.