Julekalender

Julekriminalistisk fjernsynsserie II

I dag har jeg valgt å se episode 16 av den julekriminalistiske oppfølgerfjernsynsserien Jul i Blodfjell, nemlig Jul i Blodfjell II. Dessverre klarte jeg ikke å holde meg våken gjennom hele episoden, så jeg måtte se deler i reprise for å få med meg hele.

Det virker som om en slags teatertrupp forsøker å sette opp et slags julespill, som det er generalprøve på nettopp i dag. Dette virker tross alt litt mer lovende enn sesong 1. Det viser seg dessverre at det er et slags nissespill og ikke et ordentlig julespill.

Dagbladet skrev om sesong 2 https://www.dagbladet.no/kultur/jul-i-blodfjell-2-mer-av-alt/71869842:

Sesong to av «Jul i Blodfjell» byr på mer av alt som gjorde sesong én til en morsom førjulsnøtt: Artige parodier, fiffige popkulturelle referanser, korny humor og et ganske spennende mysterium. Krimsjangeren er på den ene siden lavthengende klementiner å parodiere, da sjangeren i seg selv er så formularisk i plottstruktur og karakterstereotypier. På den andre siden er det få sjangre som er tar seg så selvhøytidelig og er så pompøs som skandinavisk gråtonet noir, så en god sjangerparodi er alltid kjærkommen.

Jeg må imidlertid innrømme at jeg ikke på noen som helst måte skjønner hva Dagbladets anmelder mener, og må erkjenne at det er virkelig lenge siden Dagbladet var en kulturavis, og at Dagbladets anmeldelse av serien kanskje bærer preg av at Dagbladet og Se og Hør både har de samme eierne, og redaksjonelt samarbeid.

Blir julebloggeren underholdt?

Vent, er ikke det Trond Fausa Aurvåg i en hovedrolle?

Blir julebloggeren sjarmert?

Her hjalp det ikke med Trond Fausa Aurvåg

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

Har fortsatt lyst på kaffe etter episode 15, sesong 1.

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

SLETT IKKE!!!!! INGEN KAFFE, INGEN FRED PÅ JORD!!!!!

 

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala: