Julekalender

Julekriminalistisk fjernsynsserie

Jeg har vært skeptisk lenge til Jul i Blodfjell, og har ikke sett på serien tidligere. Jeg har i min fordomsfullhet tenkt at dette er en slags kriminalistisk fjernsynsjulekalender, og som kjent synes jeg krim er dørgende kjedelig. Jeg har sett for meg at denne serien har et svært oppkonstruert Agatha Christie-lignende utgangspunkt, og at saken skal løses av skandinavisk Broen-parodisk samarbeid. Jeg har i dag dristet meg til å se episode 15 på Dplay (som for øvrig snart blir Discovery+).

Det var med en viss engstelse jeg begynte å se episode 15. Jeg har en viss tendens til å duppe av under kriminalistiske filmer og fjernsynsepisoder. Heldigvis viste det seg at episoden ikke var mer enn 10-12 minutter lang, så jeg greide å holde meg våken gjennom hele episoden.

Serien skal visstnok også være morsom, men det var vanskelig å forstå når man skulle le uten verken latterboks eller publikum i studio.

I episode 15 er det mye gammelt grums og skifting av kurs, men lite jul! Og på toppen av det hele ER DET TOMT FOR KAFFE!!!!!

Blir julebloggeren underholdt?

Vent, er ikke det Trond Fausa Aurvåg i en hovedrolle?

Blir julebloggeren sjarmert?

Her hjalp det ikke med Trond Fausa Aurvåg

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

Kaffemangelen gjør at man får lyst på kaffe.

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

SLETT IKKE!!!!! INGEN KAFFE, INGEN FRED PÅ JORD!!!!!

 

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala: