Kjære JuleAlf

Kjære JuleAlf #13

I dag har jeg fått spørsmål vedrørende nebblengde.

Kjære JuleAlf!

Jeg undrer meg over nebblengden til pest-/pandemidoktoren i dagens Hufsaluciavideo. Er ikke nebblengden litt kort? Med tanke på nåværende distanseregler, burde vel nebbet vært minst én meter. Dessuten synges det jo i et Luciatog, og da burde vel nebblengden vært to meter i henhold til smittevernsreglene til Korforbundet?

  • anonym abonnent på JuleAlfs YOUTUBE-kanal

Kjære anonym abonnent på JuleAlfs YOUTUBE-kanal!

Jeg er ikke uenig i at nebblenden burde vært av en annen lengde når det gjelder nebbet til pandemidoktoren i dagens Lucia-video. Det er imidlertid utfordrende å få tak i slike nebb nå. Det meste later til å være utsolgt. Jeg skulle også gjerne ha kjøpt norskprodusert pandemidoktornebb, men dette er medisins utstyr som ikke produseres her til lands, og vi er derfor fullstendig avhengig av import. Når behovet for dette utstyret meldte seg, ble det bestilt et sted som rakk å levere før Lucia, og leverandøren hadde ikke nebb inne av en lengde som er i samsvar med norske smittevernsregler.

  • JuleAlf