Kjære JuleAlf

Kjære JuleAlf #15

I dag har jeg fått to spørsmål. Det ene var fra Trailer Todd, med spørsmål om jeg trengte transport. Det andre, derimot, var såpass interessant at det må besvares!

Kjære JuleAlf!

Hvordan kan man unngå bakekatastrofer i adventstida, som for eksempel at kjøkkenmaskina går i gulvet når man elter julekakedeigen (fordi man kanskje var litt uoppmerksom et øyeblikk eller to)?(det gikk forresten fint med julekakedeigen)

  • Hilsen anonym sosionom (23)

Kjære anonym sosionom (23)

Det er selvfølgelig fristende å svare sosionomisk på ditt spørsmål, og si: Hva synes du?

Det skal jeg imidlertid ikke gjøre. Noe som er viktig for å unngå bakekatastrofer i adventstiden, er å holde motivasjonen oppe hos kjøkkenmaskinen. Husk at i disse julebaksttider, blir det mye repeterende rutinearbeid for kjøkkenmaskinen, og da er det en viss fare for at den mister motivasjonen, og går lei av rutinearbeidet. Da er det viktig å finne alternative oppgaver for kjøkkenmaskinen, som kan gi den mestringsfølelse og lysten til også å løse rutineoppgavene, slik at den ikke protesterer med å gå i gulvet. I og med at du er sosionomutdannet, tror jeg du har utviklet gode strategier på dette området. Lykke til med julebaksten!

  • Vennlig hilsen JuleAlf