Kjære JuleAlf

Kjære JuleAlf #24

Det har vært mange ulike spørsmål i årets nye spalte, Kjære JuleAlf. Takk til alle sammen som har bidratt til å dra dette i en helt annen retning enn det jeg hadde sett for meg. Dagens spørsmål, og det siste i 2020, dreier seg ikke om ribbe, pinnekjøtt, kveite eller juletorsk, men om jomfru Maria, som etter den siste norske bibeloversettelsen er en ung kvinne. Spørsmålet er dessuten et resirkulert (bærekraftig) spørsmål fra 9. desember:

Kjære JuleAlf

Kjære JuleAlf 90-tallsAlf skrev mest om kvinner, finner sikkert et [dikt] om jomfru Maria hvis du leter?

Hilsen anonym bibliotekar (47)

Kjære anonym bibliotekar (47)

Jeg har dessverre ikke funnet noe dikt om jomfru Maria, selv om jeg har lett, selv etter at alle lys er tent, så ingen krok er mørk.

Derimot har jeg funnet jomfru Maria i min eldste sønns vakre piperenserjulekryppe i isboks fra tidligere i dette hundreåret. Jeg legger ved hele julekrybben. Jomfru Maria er selvfølgelig i blått. Du burde dra kjensel på både Josef, Jesus, engelen, tre vise menn og gjetergutt. Det ligger en person i bakgrunnen og hviler seg, som kanskje oppleves som litt underlig i denne flotte montasjen. Det er rett og slett Frodo i piperenserutgave fra pepperkakebyggverket i 2012.

Vennlig hilsen og god jul, JuleAlf