Kjære JuleAlf

Kjære JuleAlf #3

Som juleblogger, blir man i likhet med andre bloggerkolleger og influencere, vant til å bli kalt mange rare ting. Noen ganger er det med ondskapsfulle hensikter, mens andre ganger er det rett og slett fordi de andre ikke forstår… Jeg skal ikke påstå at dagens innsender av spørsmål hører hjemme i noen av de to nevnte kategoriene, og det skal understrekes at det som vedkommende spør om, kan være noe andre lesere også lurer på.

Kjære JuleAlf!

Hva heter du egentlig? Heter du kanskje ikke JuleAlf, men JuleÅlf? Hvis du heter JuleÅlf, er du sikker på at det er riktig bruk av å/og-regelen, og at du kanskje heller burde heter JuleOglf? Eller er du muligens en JåleUlf?

  • Anonym personal- og pilegrimsprest (47).

Kjære anonym personal- og pilegrimsprest (47)!

Jeg takker deg for disse viktige spørsmålene, og tror at du slett ikke er alene om å undre deg over nettopp dette temaet.

Først kan jeg berolige deg med at jeg i bloggsammenheng i adventstiden heter JuleAlf. Det er bloggerkunstnernavnet mitt.

Det som er viktig med bloggens visuelle utforming, og også logoen, er at den oppleves som julete. I alle fall så julete, som det er mulig å få til for en 49 år gammel julebloggende mann.

De røde bokstavene i JuleAlf er røde, nettopp fordi rødt er en farge som sterkt assosieres med jul, selv om rødfargen i vår kirketradisjon er forbeholdt 2. juledag – Stefanusdagen, til minne om den første martyr.

Det som kan være vanskelig å forholde seg til, er A-en i JuleAlf. Hva er det gule på toppen? Ser vi godt etter, ser vi at det ikke er luft mellom selve A-en og det gule på toppen, slik det skal være mellom A-en og ringen over når vi skriver en Å. Det gule ligger nedpå A-en. Hvorfor det?

Jo, rett og slett fordi at høyt i toppen på A-en er den bla-anke stjerne.

Ser vi også enda nøyere etter, ser vi at A-en er grønn og pyntet med glitter. A-en skal altså gi oss en annen juleassosiasjon enn bare gjennom fargebruken, den skal få oss til å tenke på et juletre gjennom å være en jule-A.

Jeg håper bildene nederst i saken hjelper deg å forstå assosiasjonen mellom jule-A som bokstav og juletre.

Riktig god førjulstid!

Julete hilsen JuleAlf