Juleaktig sang

Kritikk for juleaktig sang

Mange av leserne har reagert på at sekkepipeversjonen av «Do They Know It’s Christmas» har blitt publisert to ganger i løpet av adventstiden på julebloggen. Noen går så langt som å si at det er en julebloggskandale og at det hele er skammelig! Dette er ikke en atferd som er en juleblogg og en juleblogger verdig!!! Det spekuleres i om julebloggeren i går var i et fuktig, men smittevernskorrekt, juleaktig selskap, hvor glasset kanskje ble hevet litt mange ganger, særlig det med gulaktig innhold, jfr julebloggerens fargesyn.

TIl denne massive kritikken legger jeg meg helt flat. Det var selvfølgelig den opprinnelige tanken at julebloggeren hele tiden hadde som intensjon å drive folkeopplysning om Beethpvens mindre kjente skotske link (selvfølgelig er ikke denne linken ukjent for Beethoven-kjennere, men mindre kjent for de som har et mer perifert Beethoven-forhold og bare kjenner til andre satsen i symfoni nr 7 uten å vite det, bare fordi denne er brukt ørten ganger på film). Derfor hadde jeg hele tiden tenkt at sekkepipe var passende på Beethovens 250-årsdag. 

Det jeg ikke forstår, er hvorfor jeg publiserte sekkepipemusikk 4. desember. Rett nok var dette en fredag. Men det var en fredag uten den tradisjonelle fredagshyggen med vin og Visjon Norge. Etter hvert som jeg skriver dette, rinner det meg i hu at julebloggeren arrangerte et lite (og smittevernsforsvarlig) luteflisklag denne fredagen. Det viser seg dermed at alle elementer i kritikken i første avsnitt av denne saken, viser seg å være riktige. Det ble for mye «Heres to You – Raise a glass for everybody» ved denne anledningen. Jeg legger meg igjen så flat som jeg får lagt meg (det blir likevel mer å snuble i enn tigerskinnet hovemsteren snubler i, i den velkjente enakteren «Dinner for One»)!

Som straff/plaster på såret, blir det i dag to juleaktige sanger. Den ene er panfløyteversjonen som skulle vært publisert 4. desember, mens den andre er igjen en hyllest til Beethoven, ved Beethovens landsmann på Beethovens eget språk av en kjent artist som kommer fra en liten landsby rett sør for Beethovens fødeby, Bonn, nemlig Bernd Weidung, bedre kjent som Thomas Anders (fra Modern Talking).