Julekalender

Nissene over skog og hei

I dag skal jeg anmelde noe jeg gladelig innrømmer er en av mine favorittjulefjernsynskalenderepisoder gjennom alle tider. Vi snakker om episode 22 av «Nissene over skog og hei».

Hva er det som gjør denne episoden i serien hvor Norges tøffeste nisse skal kåres, så fantastisk?

Allerede ved oppsummeringen av gårsdagens episode (altså episode 21), velter julestemningen massivt over en, selv om maskenissen Cato Zahl Pedersen røk ut i denne episoden. Han klarte likevel å markere at funksjonshemming ikke er noen hindring når det gjelder å kunne bli Norges tøffeste nisse. Men cluet med oppsummeringen av gårsdagens episode er påminnelsen vi får om at nissene over skog og hei allerede har vasket golvet, båret ved, satt opp fugleband og pynta tre. Nå kan vi sette oss på krakken foran TV-glaset (eller LED-skjermen) og puste på ei stund.

I dagens episode skal de tre viseste av de fire gjenværende nissene få sette seg på hestereyggen for å finne en stall. Metoden for å velge ut hvilke nisser som er de tre viseste, er en kunnskapskonkurranse (kan ligne litt på quiz), hvor de tre nissene som vet mest om de tre vise menn, eller de hellige tre konger, får sette seg på hesteryggen og deretter legge ut på det noble oppdraget hvor stallen skal finnes. Hva blir vel mer jul en dette? Selv om en av nissene er dypt indignert fordi spørrekonkurranser er urettferdige, fordi det er alltid noen som vet svarene og noen som ikke vet svarene, og det er urettferdig. Da trenger vi en liten julesangpause, før vi går videre.

Og kommer til reisens aller siste nisseråd, hvor det er høy grad av intriger, noe som fort kunne ødelagt julestemningen, hadde det ikke vært for den flotte manneklemmen mellom Tom og Asbjørn, helt til slutt, noe som minner oss om at det har vært en tilværelse før Covid-19, og at klemmetiden vil komme tilbake etter Covid-19.

Blir julebloggeren underholdt?

Spørrekonkurranse om de tre vise menn, hva mer kan man trenge?

Blir julebloggeren sjarmert?

Spørrekonkurranse om de tre vise menn, hva mer kan man trenge?

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

Definitivt. Ingenting er som gløgg og kneppkaker når man overværer spennende kunnskapskonkurranser om de tre vise menn.

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

Dette er så grundig gjort rede for tidligere at leseren pr nå burde forstått at, selvfølgelig sitter man igjen med en forventing om fred på jord, nå som gulvet er vasket, treet er pyntet, juleneket er satt opp og juletreet er pyntet.

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala:

Bilde fra Dplay/TV-Norge