Juleaktig sang,  Julekalender

Oles rytmebokskalender

Det er bare å innse det. OLES RYTMEBOKSKALENDER er årets beste adventskalender!

Oles rytmebokskalender fortjener terningkast 6, 10 av 10 pepperkakestjerner, og all den positive oppmerksomhet en slik adventskalender fortjener!

Etter flere år i jule-/adventskalenderfaget, tar jeg av meg hatten for Oles kreativitet og høye kvalitet på det han foretar seg. Fantastisk underholdning og flotte musikkopplevelser akkurat nå som vi trenger det som mest! Ole gir oss opplevelsen av at når det er:  Christmas time, we let in light and we banish shade, som det heter i en kjent juleaktig sang.

Ole Gjøstøl har vært en av mine største rytmebokshelter siden han var elev på Stange videregående skole! Jeg har fortsatt (skal ikke rippe opp i hvor lenge siden dette er) friskt i minne det fantastiske duokonseptet «Orgelkameratene» på huskonsert i skolens aula, med Ole og Andreas Ulvo på hver sine orgler, fremføre musikk tilpasset en ung målgruppe, med mangfoldig og kreativ bruk av rytmeboks.

I dag har Ole velsignet oss med mamboversjonen av All I Want For Christmas Is You!

 
Nå skal det ikke stikkes under en stol at kombinasjonen orgel, rytmeboks og julemusikk ikke er helt ny. Julebloggens juleaktige sang #2 er litt i samme gate som musikkverkene vi får presentert i Oles rytmebokskalender. Vi reiser til Tyskland, til mannen som i 1998 ga ut albumet Lieder zur Weihnachtszeit, Mambo Kurt! Her er Mambo Kurt sin versjon av den legendariske benefiz-song, Do They Know It’s Christmas, fremført på hans heimorgel med rytmeboks.