Julekalender

Svensk igjen. Kan det ha noe med at den norske Lucia-tradisjonen egentlig er svensk?

Jakten på tidskrystallen

Onde krefter forsøker å stoppe tiden dagen før julaften. Tre barn fra framtidsakademiet må forhindre at det skjer.

Når man ser en svensk julekalenderfjernsynsserie, har man skyhøye forventinger til Luciadagsepisoden. Dessverre er det bare masse framtidsgreier, og ikke en eneste lussekatt, et eneste Luciatog, en eneste Lucia eller en eneste stjernegutt å skue.

Denne fjernsynsjulekalenderen fikk mye kritikk. Hvis vi vender blikket til den svært pålitelige kilden, svensk Wikipedia, kan vi lese:

Julkalendern brukar ofta bli anmäld till Granskningsnämnden. Denna kalender blev anmäld för att ha tagit fram en felaktig bild av barn med astma genom karaktären Max. Max inhalator användes vid fel tillfälle. När barnen och Styregaard var i djungeln förekom ett ”monster” som skrämde yngre tittare. I ett avsnitt hotades barnen med vapen och rökte cigarrer. Några professorer blev rasande på Eva Rydbergs rollkaraktär som framställde professorerna som virriga och konstiga, och att de som är intresserade av matematik och vetenskap framställdes som tråkiga, svåra och asociala. Julkalendern blev även kritiserad för att ha för lite julstämning

Du kan se dagens episode her: https://tv.nrk.no/serie/tidskrystallen/sesong/1/episode/13/avspiller

 

Etter hvert som denne episoden skrider frem, tenker jeg mer og mer på at Rikard Wolff, som spiller Dr. Ruben i serien, gikk bort kun få dager før serien ble sendt på SVT. Selv om Rikard Wolff-karakteren virker slem, er det ikke vanskelig å bli sentimental

 

Blir julebloggeren underholdt?

Tanken på Rikard Wolff, gjør meg sentimental.

Blir julebloggeren sjarmert?

Tanken på Rikard Wolff, gjør meg sentimental.

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

I dag får man kanskje mer lyst på lussekatter enn kneppkaker, men det synes jeg er innafor.

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

Rikard Wolffs juleplate Desemberbarn, sammen med Kari Bremnes, og spesielt hans versjon av  «När det lider mot jul», vil alltid gi en voldsom forventning om fred på jord!

  

 

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala: