Juleaktig sang

The Future Is Unwritten

I dag er det 18 år siden den legendariske vokalisten og gitaristen, Joe Strummer gikk bort. Da kan det være verdt å undre seg over hva moderne rockemusikk hadde vært, hvis ikke Joe Strummer i 1975 hadde inngått et pro forma ekteskap med sør-afrikanske Pamela Moolman, og for pengene han fikk for dette, kjøpte sin legendariske Fender Telecaster.

Apropos Afrika. I dag har turen i dagens juleaktige sang endelig kommet til den originale Band Aid versjonen fra 1984. For de som hørte Band Aid 30, har man registrert at Bob Geldof har gjort betydelige tekstjusteringer, mens i Band Aid 20 er det kun gjort ubetydelige tekstjusteringer, og Band Aid II, snakker vi ikke om. I forbindelse med den originale teksten, er det så mange fordommer, så mange feilslutninger og så mye desinformasjon hadde det hadde vært på sin plass med en prinsipiell etikk-teoretisk diskusjon om hensikten helliger middelet, eller om dette bare er pinlig, men siden det snart er jul, og vi lengter etter gløgg, kneppkaker og fred på jord, skal vi ikke ta denne diskusjonen denne gangen. Lytt til teksten, døm selv, og legg heller vekt på den delen av teksten som minner oss om Kirkens Nødhjelps fasteaksjon: Brød for verden!