Julekalender

TjueFjerde

Episode #2 – julefjernsynsjulekalenderserie

Jeg har ikke sett hele denne serien. Det er det tydeligvis ikke så mange andre som har gjort heller. VG skrev i romjulen 2005 at serien floppet totalt, at det var en fiaskokalender som bare ble sett av de involvertes slekt og venner (kanskje utelukkende for husfredens skyld).

Den en gang så banebrytende spenningsserien 24, med Kiefer Sutherland i hovedrollen som Jack Bauer, burde være veldig takknemlig å fjernsynsjulekalenderparodiere. Opplegget i 24 er enkelt. Hovedpersonen skal løse en stor utfordring på 24 timer, og hver av de timelange episode foregår i sanntid.

Premisset for TjueFjerde, er: Toppagent John Buer er tøffere enn toget, men også mykere enn marshmallows. Han har 24 timer på seg til å redde en drapstruet julenisse (Aftenposten 1. desember 2005). Det store spørsmålet er: Hvis Julenissen blir drept, blir det da jul?

Den episoden jeg har sett, er stemplet som episode 2, og ligger i en dårlig versjon på YouTube. Det eneste lille lyspunktet i denne episoden, er biskopen som slåss mot kommersialiseringen av julen og ønsker å finne tilbake til de grunnverdiene som julen representerer. Dessverre benytter biskopen seg av metoder som minner om hans bispekollega Aringarosa fra Da Vinci-koden, og fremstår dermed som en antagonist i fortellingen.

Filmfronts lesere har i gjennomsnitt gitt serien en svak 2-er (1,9) i karakter, og den er på dette mediet rangert på 1467 plass av 1537 fjernsynsserier. Jeg kunne nesten ha bifalt denne vurderingen når det gjelder den såkalte episode 2 av TjueFjerde, som jeg har sett på YouTube. Dette utelukkende fordi Finn Schau gestaltet en biskop på ville veier, ikke ulik Aringarosa, på norsk fjernsyn, et halvt år før vi stiftet bekjentskap med Alfred Molina som nettopp Aringarosa på kinolerretet i filmversjonen av Da Vinci-koden.

Blir julebloggeren underholdt?

  • NEI

Blir julebloggeren sjarmert?

  • NEI

Får julebloggeren lyst på gløgg og kneppkaker?

  • NEI.

Sitter julebloggeren igjen med en forventning om fred på jord?

  • NEI

I sum gir dette følgende utslag på julebloggerens julestemningsskala: