Julemusikal

Er det en trend å bruke country-stjerner som engler i julemusikalske filmer?

I går omtalte julebloggen filmen «Angels Sing», der vi erfarte at selv om folk er vant til å stå på en scene, er det ikke sikkert de automatiske er flinke til å spille skuespill. Riktignok ble julebloggeren positivt overrasket over Julia Roberts sin eksmann, Lyle Lovett, som gjorde en hederlig jobb, og på toppen av det hele hadde han dobbelt så mange ansiktsuttrykk i løpet av én film som Vin Diesel har gjennom 9 Fast and Furious-filmer.

I dag er det Dolly Parton sin tur. Dolly Parton spilte engel i fjorårets prisbelønte julemusikalfilm Christmas on the Square. Denne fjernsynsjulemusikalfilmen stakk av med to gjeve primetime Emmy Awards: Outstanding Television Movie og Outstanding Choreography.

Kan det være en trend å bruke Country-musikk-stjerner som engler i julemusikalske filmer?

Julebloggeren skal ikke tøyse med den enorme betydningen Dolly Parton har hatt for kvinners plass både i underholdningsindustrien, men også i samfunnet for øvrig. Hun har banet vei for en lang rekke av kvinnelige artister, hun har godt i bresjen for likelønn (9 to 5) og gjennom Dollywood Foundation gjort en betydelig innsats for å bedre leseferdighetene for barn i USA, Canada, Storbritannia og Irland. Dessuten må julebloggeren bryte sammen å tilstå at hun er et ikon for oss som setter pris på god selvironi. Det siste gjør Dolly Parton litt lettere å tøyse med på andre felt.

Filmen Christmas on the Square har følgende utgangspunkt (igjen hentet fra IMDB via Google Translate):

En forbitret skurk av en kvinne planlegger å selge den lille byen sin, uavhengig av konsekvensene for menneskene som bor der. Imidlertid kommer en godhjertet engel og viser henne hva som vil skje før hun reparerer seg og forløser seg selv.

Her finner vi et lite klipp:

No vert det spanande!

Hvordan klarer Dolly Partons julemusikal seg i vårt omtaleskjema?

Nakkehårfaktor:

3 – Her er meningene svært delte. Noen liker musikken godt, mens andre har et litt mer ambivalent forhold til det vi hører.

Julestemningsfaktor

6 – Dette blir selvfølgelig skyhøy julestemningsfaktor når du har Dolly Parton som reddende engel (og med en englelærling)

Julebudskapsfaktor

6 – Svært høy, ikke minst takket være en svært sympatisk pastor

Bjelleklangfaktor

3 – Det er en relativ diskret bjelleklangbruk, men den er ikke totalt fraværende.

Glitter og glam

6 – Det er Dolly Parton. Trenger ikke si mer.

Sovner fruen (evt gjestene)

6 – Fruen sovnet ikke

Det viser seg at dette er en utmerket julemusikal, helt på nivå med musikalklassikere som Sound of Music. Den totale scoren blir faktisk 30, og gir terningkast:

               ⚄