Bakverk til jul

Før du leser dette innlegget, må det advares om potensielt krenkende bilde for laktoseintolerante personer

Noe alle vet at brunost er en styggedom både når det gjelder fettprosent, karbohydrater og ikke minst laktoseinnhold. Bildet av dagens julegjærbakstbakverk inneholder G35, og for intolerante personer, kan dette bilde oppleves støtende. Herved er du advart. Dersom du skulle tro at G35 refererer til den japanske bilen Infiniti G35, er dette feil. Du vil også bli skuffet hvis du tror at bakverket er avbildet sammen med en databrikke produsert av Intel, eller et headset fra Logitech (og så skal vi ikke nevne Glock 35. Julebloggen skal handle om andre ting en håndvåpen, selv om julehåndvåpen kanskje er et begrep). Selvfølgelig referer G35 til Norges mest solgte brunost.

Denne brunosten, passer helt strålende som makker til dagens bakverk: Vørterbrød (må ikke forveksles med vørterkake, som er runde og rosinløse). Dagens bakverk er nettopp nydelige og tradisjonsrike Vørterbrød – med sirup, rosiner, krydder og vørterøl!

Terningkast:

            ⚄