Bakverk til jul

Julebaking kan av og til virke litt komplisert

Eksempelvis når du har en tradisjon over flere tiår, der du får krumkaker av dine barns mormor, men samtidig produserer en viss mengde krumkaker på egen hånd, dels med hensikt til å gi bort og dels fordi dette er et av kakeslagene som blir trukket fram som obligatorisk innenfor den tradisjonelle 7-slag-kanoniseringen av bakverk til jul. Når man sågar ikke har laget rosettbakkels i år, fremstår det nesten som tvingende nødvendig å produsere en liten mengde krumkaker, selv om du vet at du også bytter til deg noen. På toppen av det hele skjedde krumkakeproduksjon og byttehandel på samme dag i år.

De tilbyttede krumkaker er ikke prøvesmakt, og brorparten av de egenproduserte krumkakene er gitt bort. La oss bare minne om hva julekakeekspertene i Wikipedia sier om krumkaker før vi triller terning:

Krumkake er tradisjonell norsk julemat, som dessert gjerne servert med multer eller multekrem. Navnet kommer av at man krummer kakene til en konisk form, som et kremmerhus. Krumkaker stekes i egne krumkakejern, disse ligner noe på vaffeljern. Krumkakene blir i motsetning til vafler bare ca. 1,5 mm tykke.

Når kakene er ferdig stekt og er varme, er de myke og kan formes. Enten rulles de eller så formes de til en skål.

Oppskriften har ingenting med utseendet å gjøre. Igjen leverer Det søte liv en flott oppskrift.

Terningkast:

             ⚄