Bakverk til jul,  Juleaktig sang

Lucia

I dag skriver vi 13. desember, og Lucia-dagen. Den pandemiske tid vi lever i, vanskeliggjør tradisjonell Lucia-markering i år som i fjor. Julebloggeren tilbyr derfor et alternativ til Lucia-togene som til vanlig ville florert på landets arbeidsplasser, og i landets skoler og barnehager.

Her er det bare å beklage at kaptein Haddock-kostymet ikke er særlig synlig på både små og store skjermer, men som julebloggfølgerne har observert, så tar årets Luciatog på bloggen smittevernshensyn som er helt i særklasse. Ikke bare holdes både én og to meter. Luciatogfilmen er også innspilt i løpet av flere ulike år (med den elegante klippingen av filmen, la du sikkert ikke merke til det).

Smittevernshensynsfulle Lucia-tog deler ikke ut lussekatter. Derfor er ikke lussekattutdeling en del av årets Lucia-tog. Derimot ble det lussekatter i dag morges i forbindelse med den virtuelle Lucia-markeringen på julebloggerens arbeidsplass. Julebloggeren satt klar med både Lucia-krone, stjernegutthatt, gløgg og selvfølgelig lussekatter.

Det søte liv slår til med to oppskrifter på lussekatter. Lussekatter og verdens beste lussekatter. Den siste er inspirert av hvetebolleoppskriften til Det søte liv, som da (ikke overraskende), benevnes: Verdens beste boller. Julebloggeren vil selvfølgelig bake verdens beste (men ikke nødvendigvis peneste) lussekatter. Og i motsetning til gårsdagens gjærbakstincident, bifaller jeg julebakebokforfatteren i at denne lussekattoppskriften ga strålende lusekatter.

                 ⚅