Bakverk til jul

Oj, oj, oj! Nest siste bakverk til jul

Tenk at vi har kommet dit allerede. Dagens bakverk er Sarah Bern(h)ard(t).

Opplysningskontoret for brød og korn, sier følgende om bakverket:

Sarah Bernhardt er himmelske mandelkaker med deilig sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Konfektkakene passer fint til kaffen eller som dessert. De er tilegnet den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt (1844-1923).

Her ser vi at opplysningskontoret skriver kakenavnet på samme måte som kaken, mens Kakemomsen kaller den Sara Bernhard og Det søte liv: Sarah Bernard. Jeg har ikke funnet noen kakeoppskrifter, hvor kakenavnet staves som skuespillerinnens opprinnelige etternavn, nemlig Bernardt. Dette kan tyde på at skuespillerinnens forhold til dette bakverk er lik null.

Men kakene er kanskje gode lell. I alle fall synes denne husstanden at julebakeboken til Det søte liv nok engang fikk bekreftet sitt høye nivå. Terningkast:

                 ⚄