Bakverk til jul

Snart skal vi feire Fredsfyrstens komme

Det må markeres med fyrstekake. Her må det også ile til at vi snakker om lysets fyrste (ikke mørkets!). Det må sies at fyrstekakeoppskriften i Det søte livs julebakebok var aldeles fortreffelig. Spesielt når fyrstekaken ble ledsaget av et fortreffelig fyrstekakeøl. 

Omtalen av fyrstekakeølet, stjeler vi fra bloggerkollega Lasse L og hans skriblerier om livets nytelser. Du kan sjekke det ut selv her: https://lassel.blogg.no/2021/03 

Han skriver:

Farge: Kølsvart med flyktig skum
Aroma: Søtlig og kremete aroma av dessertkaffe, sjokolade, mørk malt, mandel og kanel
Smaker: Tykk, søt og kremete kropp med mye mandel, men også mørk malt, dessertkaffe, kanel og sjokolade. Det er absolutt fyrstekake eller mandelmasse man tenker på her. Med minner fra en barndom hvor jeg spiste makronfyllet i sandkakene (kalt marvpostei har jeg siden lært) og kjærligheten til fyrstekake ikke har avtatt med alderen, vil denne bli nok en guilty pleasure fremover.

Av en eller annen grunn, er det ikke mange smaksnotater når det gjelder julefyrstkake, fredsfyrstekake, lysets fyrstekake, eller hva du vil kalle det. Heldigvis har Det søte liv-Kristine en egenomtale:

Fyrstekake er en av Norges mest tradisjonsrike selskapskaker som bakes ofte til jul og andre festlige anledninger.

Kaken består av myk mørdeig og deilig makronfyll og kjennetegnes av gittermønsteret på toppen. 

Jeg er så glad i denne kaken, og liker at det er ekstra mye makronfyll! 🙂

Vi er helt enige. Hele dagens smakspanel. Dette var fortreffelig. Fantastisk makronfyll, der du kjenner et hint av marengs (kunne kanskje vært ispedd en tanker rom, men det kan vi prøve neste gang). Selvfølgelig har vi brukt ekte mandler (og ikke falske mandler)! 

Hele dagens smakspanel var enige om at dette var julebloggerens beste fyrstekake så langt. Terningkast:

                 ⚅