Julemusikal

Takk og pris! Det finnes flere julemusikaler fra Muppet-universet!

Og selv om 1800 brukere av IMDB gir denne julemusikalen i gjennomsnitt terningkast 4, viser det seg at det er en betydelig bedre julemusikal enn The Muppet Christmas Carol, som vi husker (fra i går) hadde fått gjennomsnittlig terningkast 4,62 av 53000 brukere av IMDB.

Hvilken julemusikal er så denne julemusikalen? Jo, det er den legendariske A Muppets Christmas: Letters to Santa!

Hva kan være bedre i en musikal enn jul, muppets, julenisse og postverket???

For de som ikke kjenner til denne potensielle julemusikalklassikeren fra 2008, får du en kort innføring i handlingen under, selvfølgelig fra den engelske Wikipedia-utgaven og selvfølgelig klok tolket at vårt høyt elskede verktøy, Google Translate:

På julaften drar Muppets til postkontoret i New York City for å levere hvert av brevene sine til julenissen. Når de drar tilbake til leiligheten deres, oppdager Gonzo at tre bokstaver havnet i frakken hans etter et uhell der. Et av disse brevene gjenkjenner han som skrevet av vennen hans, en nabojente ved navn Claire (Madison Pettis). På Gonzos insistering bestemmer rektormuppene seg for å dra til Nordpolen og levere dem personlig. Muppets ender opp med å få billetter fra en kontorist fra North Pole Airlines som heter Joy (Uma Thurman) og blir tatt av en bitter sikkerhetsvakt, offiser Frank Meany (Nathan Lane) som, for å være en mobber, for alltid havnet på julenissens slemme liste. Han og bjørnen Bobo lar Muppets passere.

De når til slutt Nordpolen, bare for å finne ut at julenissen allerede har dratt for å levere gavene. Den virkelige julenissen (Richard Griffiths) overhører sorgen deres og kommer tilbake. Mens de er på en kanefart, gir de ham Claires brev og de to andre som blir avslørt for å ha kommet fra Frank Meany (som ønsker å bli tatt av den slemme listen) og Pepe the King Prawn. Julenissen bringer dem hjem til New York i tide til å tilbringe resten av ferien med Claire og moren hennes, som var alt Claire ønsket i utgangspunktet.

Hvilken lykke!

Endelig en julemusikal som gjør julemusikaldukkefilm «great again»!

Nakkehårfaktor:

1 – Nei. Flinke til å synge har de aldri vært!

Julestemningsfaktor

6 – Julenisse, juletre, julepynt, julepost. Hva mer kan du ønske det?

Julebudskapsfaktor

6 – Selvfølgelig. Takk Muppets!

Bjelleklangfaktor

5 – Hvis det ikke var i filmen, var filmen likevel gjennomsyret av en genuing bjelleklangfølelse.

Glitter og glam

6 – Holder i lange baner med Uma Thurman som Joy (det smilende ansiktet til North Pole Airlines, heller hva det nå heter).

Sovner fruen (evt gjestene)

6 – Slett ikke! Til tider høy grad av entusiasmering omkring filmen hos både fruen og gjestene.

Takk Muppets, for at dere kan lage ting med skyhøy kvalitet! 30 poeng gir terningkast:

           ⚄