Juleblogg

17de november 2022

Det er mange ting man kunne tenkt på i dag. Det er 72 år siden Hamar flyplass ble åpnet på Stafsberg, det er 49 år siden studentopprøret i Aten, noe som bidro til fødselen av en terrororganisasjon med navnet 17de november, og vi kunne også tenkt på avsettelsen av den tysk-romerske keiser Karl den tykke i 887.

17de november 2022 kl 09:02, melder NRK Dagsnytt at Mariah Carey har fått avvist sin søknad om retten til å bli kalt juledronningen (hun får heller ikke kalle seg juleprinsessen), av patent- og varemerkekontoret i USA. Dagsnytt valgte også å ikke avspille et utdrag av Carey’s berømteste julesang (som er grunnlaget for en julemusikalskanimasjonsfilm, hvor julebloggeren undret seg over om alle involverte i filmaskapingsprosessen var lettere animerte, subsidiært hadde et «et-glass-til-prosjekt» gående under hele produksjonsperioden), All I Want For Christmas Is You.

Denne nyheten var så opprørende, at vi her på julebloggen gjør vi et unntak fra tradisjonen om at sesongens første blogginnlegg publiseres 1ste søndag i advent (eventuelt 1ste , når 1ste søndag i advent inntreffer på, eller senere enn, 1ste desember). Ettersom det er tyve år siden i år at My Chemical Romance (MCR) ga ut sin debutplate I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love (og her må vi understerke at MCR er mer en «Black Parade» og Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na), velger vi på julebloggen å glede våre lesere med et vakkert gjenhør med deres versjon av den julesangen, som NRK Dagsnytt avsto fra å spille om morgenen den 17de november 2022 kl 09:03. God fornøyelse, og på gjensyn 1ste søndag i advent.