Bakverk til jul

Ord i alvor til det norske folk

Arnulf Øverland utga diktsamlingen med samme tittel senhøstes i 1940. Norge var okkupert, men dikterpaven fant ingen grunn til å utgyte seg om verdenssituasjonen. Derimot benytter han forordet til å belære det norske folk i diktopplesning: “Jåleri ødelegger alt” (…) Den lyse kvidretone, som mange oplesere bruker foran spørsmålstegn, er aldeles utålelig!” hilsen Arnulf Øverland, Norges nasjonalskald, i krigsåret 1940!!  https://www.morgenbladet.no/boker/2005/04/22/ord-i-alvor-til-det-norske-folk/ )

Bloggeren har fått henvendelser om det tunge alvor som har hvilt over de tvende politiske blogginnlegg som så langt er publisert i adventstiden. Tiden er nå inne for å gå mer over i normalen. (Julebloggnormalen, hvis noen skulle lure)

Som vanlig er adventstidens bakekonsept uten jåleri. Trofaste følgere her på bloggen og på instagram, har for lengst merket seg at kvantitet trumfer utseende, presentasjon (og kanskje til en viss grad smak).

Også i år har husstanden gått til anskaffelse av en juleoppskriftsbok. Knut Gørvell har betegnet denne boken som et av høydepunktene i bokhøsten. Tove Larsen har gitt boken 5 av 5 stjerner, og sagt at dette er:

Årets juleoppskriftsbok fotografert på julebloggerens kjøkkenbord.

Ei bok fylt med inspirasjon og juleglede. Masse flotte oppskrifter å velge mellom, noe for enhver smak.

 Bokklubben markedsfører boken som Den ultimate juleboka. Vi snakker selvfølgelig om Trine Sandbergs Trines jul.

Forventningen er skyhøye til den ultimate juleboken fra Norges ubestridte matbloggdronning. Forventningene er skyhøye. Vi minner om at Det Søte Livs flotte Julebakebok i fjor fikk et flott terningkast 5 i denne bloggen. Kan Norges matbloggerdronning matche Norges største kakeblogger? No vert det spanande, følg med på julebloggen i desember!