Bakverk til jul

3dje desember – en dag for syndsbekjennelse

Selv om denne dagen er minnedag for Den hellige Sven av Danmark (som i følge katolsk.no muligens «(…) kan være biskop Sven av Roskilde (1074-88), som ble kalt Nordmand eller Sven Nordbagge, «ren af Sæder, en Skræk for Ildgærningsmænd, Fædrelandets Fader». Han var en av Danmarks betydeligste biskoper, og støttet av kongene Sven Estridsøn og senere av Knut II den Hellige (1080-86) fullførte han byggingen av Roskilde domkirke, «smykkede den med en herlig Krone, med Søjler af Marmor og alskens Prydelser». Han grunnla også Vor Frue Kirke i Roskilde, benediktinerordenens Vor Frue Kirke og Kloster i Ringsted og Hellig Michaels Kirke i Slagelse.»), våger jeg å bekjenne at jeg i forbindelse med dagens baking har begått en illgjerning.

I dag har bloggeren bakt bringebærkjeks, og sannheten er at undertegnde simpelthen ikke har laget det anvendte bringebærsyltetøyet selv, men reist ned på Hamar Matkvartal og frekventert den utmerkede Schønberg Kolonial & Osteforretning, hvor bringebærgele fra Fremstad ble anskaffet. Selv om bringebærgeleen hevet bakeresultatet til uante estetiske høyder, kan vi ikke la dette telle positivt på selve kjeksoppskriften i juleoppskriftsboken. Den var helt grei, og da må det bli: