Julehefte

Äntligen

Vi er mange som husker da kinesiske Gao Xingjian ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 2000. Det mest minneverdige med kunngjøringen var kanskje den spontane publikumsreaksjonen i form av utropet: «ÄNTLIGEN!» (Her kommer sikkert Morgenbladpolitiet eller tilsvarende ilende til for å påpeke at Gao Xingjian i forbindelse med fotball VM i 1998, valgte å bli fransk statsborger [kanskje han var medgangssupporter?], og at det derfor bare er én ordentig kinesisk vinner av nobelprisen i litteratur, nemlig [som vi alle husker] Mo Yan i 2021.) I dag fikk jeg et påtrengende behov for å benytte meg av Gert Fylkings spontane hyllest til litteraturen i mitt møte med dagens julehefte.

Endelig har jeg møtt et julehefte som er et julehefte!

Carl Barks’ jul, med tittelen Jul på Bjørnefjell og andre historier, er et julehefte som bidrar til å heve gjennomsnittskarakteren på juleheftene så langt i høst med 0,5 poeng. Altså ett hefte hever snittkarakteren fra 1,5 til 2!!!!!

Pepperkaker er riktignok fraværende, men her er det mye julestemning i form av julefilmassosiering (goes without saying), julemat, julepynt og julesang. Takk Disney!!!!!!