Bakverk til jul

Desember inneholder alltid skjær i sjøen

Det er alltid en eller annen arbeidsgiver som finner det for godt å gjennomføre arrangementer over mer enn én dag, og som til og med medfører overnatting. I tillegg er det en forventning om økt fysisk tilstedeværelse på arbeidsplassen fordi man skal drive med «hyggelige» «juleaktiviteter», «julekos» og annet dill dall. 

Dette gjør tilværelsen til oss fotfolk, vi som er de laveste på rangstigen, vanskelig.

Og ikke minst bringer dette utfordringer for oss som feirer jul én gang i året.

Arbeidsgivere tar ikke hensyn til at juleforberedelser er noe man begynner med fra 1ste søndag i advent/1ste desember.

De som har fulgt bloggen gjennom mange år, har fått være med på bakekriser, krisebaking, bakevikarer og andre kriseløsninger. I år stiller imidlertid bloggeren forberedt. Julebloggredaksjonen har gjennomført en ROS-analyse av adventstiden 2022, og selv om flere av de sannsynlige og uønskede hendelsene  med høy risikofaktor har inntruffet, opplever julebloggeren at bloggredaksjonen har en god beredskap for å håndtere situasjonen.

Når man reiser avgårde med kofferten for å berike viktige mennesker med sitt rolige ytre, mens julestresset bobler på innsiden, er det med en viss tilfredshet over å i nattens mulm og mørke ha klart å lage goro i dunkel belysning og med dårlig både nattsyn og fargesyn. Det ble det det ble. Oppskriften er hentet fra oppskriftsboken, og vi må huske å dele ut terningkast. Det skal innrømmes at vi har forsøkt liknende oppskrifter med hakket bedre resultat, men selv om nattens mulm og mørke har satt sitt preg på kakene, smakte de ikke så ille.