Bakverk til jul

Det smakte interessant

…er som regel sjeldent et godt utsagn når det gjelder omtale av bakverk.

Etter gårsdagens kamp mot klokken, for å komme i mål med baking og bakedokumentasjon før midnatt, har søndagsmorgenen inneholdt større grad av ro.

Lørdagen var en emosjonell berg- og dalbane, slik vi som er Minnesota Vikings supportere ofte opplever. Når NFL smeller til med lørdagskamper den siste adventshelgen, og attpåtil kringkaster Colts @ Vikings kl 1900 norsk tid, er det med skrekkblandet fryd man inntar godstolen denne lørdagskvelden. Man kan jo ikke gå glipp av den viktigste sportsbegivenheten på fjernsyn lørdag 17de desember 2022!

I løpet av to skrekkelige quarters, hvor Colts gikk opp til en 33-0 ledelse, kom man på at når ting virker så skrekkelig som det gjør, kan man jo sette en gjærdeig, eksempelvis til stor rosinbolle.

At Vikings så gjennomførte det største comeback i NFL-historien og scoret det avgjørende field-goalet få sekunder før ekstraomgangen skulle blåses av for full tid, og vant 36-39, medførte at den store rosinbolledeigen fik heve lenge og vel. Derfor ble tidsnøden stor, men vi kom så vidt i mål.

I dag har en ny gjærdeig blitt satt. Julebloggeren har bakt det som Trine omtaler  som Julesnurrer. Kanelboller, hvor kanelfyllet er bygget ut til å minne om pepperkakefyll, med ingefær, nellik og kardemomme i tillegg til kanel. Og det er her overskriften kommer inn, for dette kunne jammen smakt interessant, men til både julebloggerens og julebloggerfruens store overraskelse smakte det ganske godt.