Julehefte

Er Børge Lund Norges svar på Dr. Seuss?

Årets juleutgave av Lunch gir i alle fall mangfoldige assosiasjoner til Grinchen (for øvrig skal navnet Seuss på tysk uttales omtrent «såjs», men blir på amerikansk uttalt «suus»). Men Børge Lund, har ikke mange morsomme rim, og er derfor milevidt unna Dr. Seuss-nivå. Og det kan tenkes at Bodil opptrer som en slags nær-Grinchen-figur, men mangler Grinchens karisma. For øvrig ble Grinchens karisma definert av den legendariske Boris Karloff. Og ja, kjære leser, du tenker riktig. Den Boris Karloff som satte tonen for Frankesteins monster, den Boris Karloff som allerede i 1932 utdødeliggjorde figuren Imhotep i Mumien og den Boris Karloff som først gestaltet The Grinch.

Lunch julen 2022, har ingenting legendarisk ved seg. Julelunchen blir stjålet, det er håp om pepperkaker, julemat, julepynt og julestemning, men alt kulminerer i en nitrist fredagstaco. Dette er helt forskrekkelig julestemningsmessig. Det eneste lille lyspunktet, er at gjennom lesningen av Børge Lunds humørløse julestemningsdreper, har jeg forstått hvor sjefen har lært å uttrykke seg. Her blir det rett og slett ingen stjerner til dette smøreriet blottet for julesjarm, julegjenkjennelse og julestemning!!!!