Kjære JuleAlf

JuleAlf hjelper deg

Sitter du med en sur smak i munnen, der du glor på Dagsrevyen og smugspiser pepperkaker før jul, fordi du ikke greide å bli ferdig med julestria i løpet av Skittensøndag? (Noen vil kanskje lure på hvorfor julebloggeren bruker begrepet sur smak i munnen. Vi har alle lært i Hakkebakkeskogen at pepperkaker som er stjålet, smaker surt, og pepperkaker som er kjøpt ærlig og redelig, smaker søtt. Nå protesterer du kanskje og sier: «Hvorfor skal jeg sitte med en sur smak i munnen når jeg spiser pepperkaker som a) enten er kjøpt ærlig og redelig, subsidiært b) er selvbakt og til sist alternativ c) som jeg tror er Klatremus sin favoritt: at man har fått pepperkakene som gave?» Men kan ikke sursmaken også representere dårlig samvittighet? Den dårlige samvittigheten som treffer alle som ikke er ferdig med julestria siste søndag før jul? Og kan vi ikke parafrasere over Hakkebakkeskogen, og si at pepperkaker spist med dårlig samvittighet smaker surt? Selvfølgelig kan vi det! [Klager på dette mottas ikke!!! Skulle du likevel sende klage til bloggredaksjonen vil disse ikke bli besvart!!! Bekymringsmeldinger om dette temaet, som blir sendt til julebloggerfrue, blir automatisk slettet!!!])

Her kommer noen tips til hvordan du kan komme i mål med julepresangene.

Først kan vi bruke julebloggeren som eksempel. Men aller først litt julejazz.

Og det er litt interessant at buktaleren at Scott Bradlee sitt orkester Postmoderm Jukebox, med gjestestjerne Lauren Tyler Scott, fremfører nettopp dette julegaveønsket, for jammen ønsker ikke julebloggeren seg en flodhest til jul. Dog ikke hvilken som helst flodhest. Det hadde vært hyggelig med en flodhest på troféveggen sammen med neshornet og elefanten, og julebloggeren må her ile til å presisere at vi snakker om ualminnelig nydelige keramikkting, og at bare et flodhestkeramikkting utført av samme keramiker som har utført øvrige trofeer er akseptable. Navn på kunstner oppgis ikke. Litt research bør da folk greie å gjøre på egenhånd!

Det første gavetipset var altså en gave til meg.

Det neste gavetipset er et tips når det gjelder hva du kan gi til sjefen.

Her ser dere alle juleheftene som har blitt funnet verdiløse julestemningsmessig her på bloggen. De har jeg gitt til min sjef som uinnpakket julepresang på hans kontor. Gleden er på min side!

Det tredje tipset handler om hva du kan gi til dine voksne barn. Her kommer vi i bloggredaksjonen med 5 gode forslag, som alltid og til alle tider, vil være aktuelle:

 1) Abonnement på Vårt Land. Dette sørger for at dine #voksne #barn fortsatt får med seg #gode #verdier!

2) Cherrox og parkdress. Noen ting går aldri av #moten #Cherrox får du tak i opptil størrelse 39 på OBS! Felleskjøpet har #parkdresser i alle størrelser!

(Illustrasjonsbilde fra Flåten #gårdsbarnehage.)

 3) Ting med stor affeksjonsverdi som du for eksempel har funnet på loftet og som du ikke har hjerte til å kaste. 

4) Matboks med yndlingsmotiv. For eksempel husker jeg fra 2001 at min sønn er glad i #Pokemon, og jeg husker fra 2002 at min datter liker Lilo og Stitch.

5) Regningene dine. Det #påløper ofte store #utgifter i #adventstiden. Da er det fint å ha barn med egen  #inntekt som kan #avlaste deg! Gi dem gjerne #regningen du har fått #purregebyr på. Det er også fint med #parkeringsbøter.