Julehefte

Lag din egen julerøkelse

Visste du at julerøkelse kan inneholde 20 forskjellige ingredienser?

For alle som ønsker en jul som skal være helt magisk, er det ingenting som gir så mye julestemning som duften av tidligere juler sies det. Dette må altså bety duften av fordums pepperkaker, julemat, julesang, julefilm og julepynt.

De fleste ingrediensene til julerøkelse er tilgjengelig på nettbutikker (bruk gjerne fankincense)

Tørk plantedelene i varmluftsovn på 70 grader i en 2-3 timer.

Ha krydder og plantedeler i morteren og knus til små biter, men ikke pulver, og vips, så har du røkelse. denne røkelsene kan puttes i lufttette glass og gis i julepresang til folk du er glad i.

Man  lærer så mye av å blogge om julehefter.

Eksempelvis at kardemomme gir økt livsglede og virilitet. Det har man tydeligvis visst på Espa i generasjoner.

Det du kanskje ikke visste, er at man hver jul skal plante enebærbusken man skal gå rundt innimellom hele klesvask-prosessen og rengjørings-prosessen gjennom hele juleforberedelsesprosessen, ved inngangsdøren din, slik at du blir beskyttet mot det onde. Var dette stressende? Skaff det sandeltre!

Og ikke minst at appelsin er duften av jul. 

Men den svært umagiske magisk jul – med Julens myter & overtro, utgitt av Orage forlag, er begredelige greier. Julestemningen er nesten fullstendig tatt livet av. Det som gjør at det kan være håp i et hengende snøre, er den lille julekortcollagen på sidene 96-97, som, hvis vi legger godviljen til, kan aksepteres som julepynt.

Skulle det forefinnes pepperkaker, julefilm, julesang og julemat, så er det så godt skjult, at det uansett ikke vil kunne redde råttenskapen.