Julehefte

Nordmenn er et folk av tradisjoner

Heilt sant, det blir inga ordentleg jul i Valdres utan at juleheftet Jul i Valdres er i hus,

skriver redaksjonen i juleheftet Jul i Valdres.

Julebloggredaksjonen finner dette litt interessant, ettersom Etnedals egen juleheftehelt, Sigurd, Lybeck, som i 1935 lot sin juleheftehelt Jens von Bustenskjold skifte navn fra Jens Busthølet, belemret oss med 1000 episoder, frem til Anders Bjørgaard ikke gadd å tegne Bustenskjold lenger. Dog vil julebloggredaksjonen hevde at Lybeck i to-spann med Bjørgaard er viktige tradisjonsbærere, når deres verker fortsatt reutgis årlig, 60 år etter at de la opp som tegneserieprodusenter.

Allvitende Wikipedia skriver: “Jens von Bustenskjold, oftest bare kalt Bustenskjold, er en norsk, oppdiktet figur skapt av Sigurd Lybeck på 1930-tallet og kjent fra en mengde humoristiske fortellinger, en folkekjær tegneserie og en spillefilm.»

Det kan godt være.

Men det er en skuffelse at Bustenskjold julen 2022, utgitt av Bladkompaniet, går i Asterix-fella, og bare smører sammen greier blottet for julestemning, greier som har vært utgitt før, og klistrer på «Julen2022»! Dette er svakt. Ingen stjerner.

Men husk at du hos Haugen bok kan få kjøpt opptil 80 % julegaver til alle til og med 4de søndag i advent 2022, hva nå det enn måtte bety.