Julehefte

Sorrig og Glæde de vandre til Hobe

Hos det allvitende Encyclopediet Wikipedia, kan vi lese at «Sorrig og Glæde de vandre til Hobe» eller opprinnelig Hver har sin Skæbne er en salme av den danske biskopen og dikteren Thomas Kingo som i moderne norsk oversettelse har fått navnet Sorgen og gleden de vandrer til hope. Salmen handler om kontrastene i livet; sorgen og gleden som vandrer sammen, opplevelsen av motgang og medgang, lykke og ulykke gjennom livet. Den er skrevet i 1681 og tonesatt med en visemelodi (sarabande) fra ca 1670.Salmen inngår i Danmarks kulturkanons lyrikkantologi.

Slik har også julebloggerens adventsdag vært. Fra bakverkopplevelser på høie tinder til julehefteopplevelser i den dypeste mørkeste avkrok av en V-dal, der lyset aldri slipper til. I sannhet trodde jeg at makkverkopplevelsen vi hadde med Asterix sitt julehefte ikke kunne bli toppet av noe i negativ forstand, men sannelig, her har de gjort det samme med Sølvpilen. Klistrer sammen to historier og satt julen 2022 på forsiden. 

Historiene er ikke av typen «Mayafolkets pepperkakehus», «julesyngende rømlinger», «ondskapsfulle julefilmer», «julematens gullskatt», eller «Månestråles julepynt»!! Her er det ingenting…. INGEN VERDENS TING SOM MINNER OM JUL PÅ NOEN SOM HELST MÅTE!!!!!!! Dette er helt skrekkelig. Jeg gidder ikke engang å markere noen av de 5 stjernene som Sølvpilen på ingen måte får!!!!!!!!!!!!!!!!